Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol briós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
3 ek olaj
2,3 dl tej
7 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék

10 dkg puha Rama
fahéjas porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy, kelt tésztát dolgozunk. Duplájára kelesztjük, annyi felé osztjuk ahány db brióst szeretnénk készíteni.
Gömbölyítjük, és 15 percig pihentetjük őket. Minden db-ot egyesével oválisra nyújtunk és megkenjük puha Ramával, majd megszórjuk fahéjas porcukorral. Csiga alakba feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kell ültetjük. 30 perc pihentetjük, majd 180 fokos sütőben, kb 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirkeleves » Spanyol nyári leves » Almás briós Briell-nek » Könnyű és gyors briós
» Spanyol leves (Gaspacho) » Spanyol burgonyafőzelék » Churros (spanyol édesség) » Spanyol túrótorta
» Vasárnapi briós » Spanyol báránycomb » Spanyol szél » Carajaca - Spanyol máj
» Spanyol-fánk » Spanyol leves » Mazsolás-cukros briós » Spanyol sült rizs (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.