Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-cukros briós recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

4-5 marék mazsola
kristálycukor
pici vaj vagy muffin forma

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral. Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, tetejét tojással megkenni és megszórni cukorral. Hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vasárnapi briós » Almás briós Briell-nek » Foszlós briós » Briós reggelire
» Briós reggelire 2 » Könnyű és gyors briós » Párizsi briós » Kókusztejes briós
» Diós briós » Spanyol briós » Szendvicsbriós » Kalács és briós
» Biokenyér » Virslis lepény » Thönkölybúza kenyér » Egreslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.