| Fõtthúsos krumplisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors , 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér. Elkészítés: A saláta mártásához a lezsírozott húslevest összekeverem a majonézzel, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a törött borssal, a gyömbérrel, a citromlével és a sóval. A fõtt húst nagyon vékony csíkokra metélem a fõtt zöldséggel és a felcsíkozott, dermedt, fõtt burgonyával együtt, majd az egészet összekeverem. (Óvatosan, villával keverem, hogy a fõtt zöldségek ne nagyon törjenek össze.) Jól behûtve tálalom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |