| Francia csokoládéhab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg főzőcsokoládé 5 db friss tojás 2 dl tejszín 1 evőkanál porcukor 5 dkg dió (vagy mazsola) Elkészítés: A csokoládét kis darabokra tördeljük, és egy kis lábasba rakjuk, amit egy számmal nagyobb, forró vízzel félig teli lábasba állítunk. Kis hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Ezek után langyosra hűtjük. Ekkor keverjük bele, egyesével adagolva a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét, s lazán a darált vagy apró darabokra tört diót. (Nem tévedés: cukor nem kerül bele.) Mély üvegtálba ill. talpas poharakba vagy mély üvegtányérokba töltjük és egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. (Ezalatt a hab összeesik, és ettől sűrűvé válik a krém.) Édes tejszinhabbal koronázva kínáljuk. Tanácsok: Nagyon finom, könnyű édesség! (Én mindig dupla adagból készítem, mert az is elfogy.) Csak jó minőségű csokoládéból érdemes készíteni, ill. a magyar csokoládé ízét egy csapott evőkanál kakaóval érdemes erősíteni. (Másnap el kell fogyasztani!) A receptet beküldte: hannaanc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |