Tutireceptek.hu fejléc

Francia csokoládéhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg főzőcsokoládé
5 db friss tojás
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
5 dkg dió (vagy mazsola)

Elkészítés:
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és egy kis lábasba rakjuk, amit egy számmal nagyobb, forró vízzel félig teli lábasba állítunk. Kis hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Ezek után langyosra hűtjük. Ekkor keverjük bele, egyesével adagolva a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét, s lazán a darált vagy apró darabokra tört diót. (Nem tévedés: cukor nem kerül bele.)
Mély üvegtálba ill. talpas poharakba vagy mély üvegtányérokba töltjük és egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. (Ezalatt a hab összeesik, és ettől sűrűvé válik a krém.)
Édes tejszinhabbal koronázva kínáljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom, könnyű édesség!
(Én mindig dupla adagból készítem, mert az is
elfogy.)
Csak jó minőségű csokoládéból érdemes készíteni, ill. a magyar csokoládé ízét egy csapott evőkanál kakaóval érdemes erősíteni.
(Másnap el kell fogyasztani!)


A receptet beküldte: hannaanc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymaleves 3. » Franciakrémes-torta » Francia sárgadinnye leves » Francia krémes házilag
» Francia diós süti » Francia krémes » Franciás csirke » Francia rakott krumpli
» Házi francia krémes torta » Francia almatorta 2. » Házinyúl francia módra » Cukkinis francia pite
» Az én francia krémesem » Hamis Francia Krémes » „Francia" puszedli » Francia hagymaleves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.