| Francia krémes rakott krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 2 közepes db vöröshagyma 4 ek olívaolaj 1 kk kakukkfű (szárított) 2 evőkanál finomliszt 5 dl tej 2.5 dl víz szerecsendió ízlés szerint (reszelt) só ízlés szerint bors ízlés szerint (őrölt) 1 kg burgonya 10 dkg parmezán sajt (reszelt, más sajt, pl: ementáli is jó) Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy serpenyőben kb. 5 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk, és kissé megpirítjuk. A tejjel és vízzel apránként felengedjük, és a tűzön állandóan kevergetve, 5 perc alatt kissé besűrítjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 1/3-át egy vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük, majd a hagymás szósz felét ráöntjük. Most a burgonya másik 1/3-át rárakjuk, a szósz másik felét rásimítjuk, majd a maradék burgonyával betakarjuk, és végül rászórjuk a reszelt sajtot. A sütőben alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat! Tanácsok: Az alapanyagok 4 főre elegendőek. sütési hőfok: 180°C előkészítés 10 perc főzés 20 perc sütés 50 perc Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |