Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db vöröshagyma
4 ek olívaolaj
1 kk kakukkfű (szárított)
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
2.5 dl víz
szerecsendió ízlés szerint (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 kg burgonya
10 dkg parmezán sajt (reszelt, más sajt, pl: ementáli is jó)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy serpenyőben kb. 5 percig pároljuk.
A lisztet rászórjuk, és kissé megpirítjuk. A tejjel és vízzel apránként felengedjük, és a tűzön állandóan kevergetve, 5 perc alatt kissé besűrítjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 1/3-át egy vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük, majd a hagymás szósz felét ráöntjük. Most a burgonya másik 1/3-át rárakjuk, a szósz másik felét rásimítjuk, majd a maradék burgonyával betakarjuk, és végül rászórjuk a reszelt sajtot. A sütőben alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat!

Tanácsok:
Az alapanyagok 4 főre elegendőek.

sütési hőfok: 180°C

előkészítés 10 perc

főzés 20 perc

sütés 50 perc

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-krémes palacsinta » Gombás rakott csikemell » Tepsis rakott csülök » Cseh krémes
» Tejszínes krémes » Alufóliás krumpli » Lekváros krumplilepény » Rakott sajtos hús
» Francia krumpli(köret) » Zöldséges rakott csirke » Őszibarackkrémes torta » Francia csokitorta*
» Inyenc rakott tészta » Epres krémes » Mézes-krémes Kata-féle » Citromkrémes mákos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.