Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kumliiiiiiiii recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
update kaja 2 Sobi Nobi ilyet nem eszik :)
Hozzávalók: krumpli, egy-két üveg sör, sonka, kolbász, légycsapó, főtt tojás, tejföl, szög, reszelt sajt, ragtapasz, két kutya, tartalék sörök ,szandi,dani,dávid meg a zanya :)

Elkészítés:
Nos... első lépésben kell egy vállalkozó,(szandi+ zanya) aki a főtt krumplit meghámozza. Mire ezt a vállalkozót megtaláljuk, addigra úgyis kihűl a krumpli, mert rendesen szeletelni csak a hideg krumplit lehet. A pucolás, szeletelés közben felhasznált ragtapasz okozta csalódást, a sör (nekem) némileg enyhíti (gyógypuszi zanyának). Az előrelátóan előkészített légycsapóval minimalizálhatjuk a hámozási vállalkozó torkossági igényeit.
Keressünk egy vállalkozót, aki a sonkát ,kolbászt vékony szeletekre metéli (légycsapó használata, mint fent!), s ezen szeletekből egy sort rakjunk le a tepsi aljara. Vigasztaljuk meg a szerencsétlen vállalkozót, a bibis ujja miatt, gyógypuszi és némi sör azonnali eredményre vezet. A sonkára vékonyra vágott hagyma kerül, amit egy újabb (nem feltétlenül másik) vállalkozó készített elő, majd erre az első réteg krumpli, amit egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó által gyönyörű karikákra vágott tojásból kialakított réteggel fedünk.
Az első szintet kolbászkarikákkal zárjuk le, melyeket egy (nem feltétlenül másik) vállalkozó kivitelezett számunkra. A rétegek számát (Rs) optimalizálhatjuk, a várható étkezési létszám (El) és az átlagos fogyasztási faktor (f) függvényében: Rs=2f*El*1.25, ha átlagos méretű tepsiben készítjük az ételt. Az egyes rétegek közé 5-9 mm-es tejfölréteget kell helyezni (célszerű a következő réteg lerakása előtt felhordani!), melybe 1/4-1/3 rész reszelt sajtot keverünk. Minden réteg teljes elkészülése után, egy pohár sör célprémiumot utaljunk ki a vállalkozás vezetőjének , ezzel meg serényebb munkára serkenthetjük. Ha kész az egész rakás, keressünk egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki lereszel annyi sajtot, ami 1.5-3 cm vastag tejfölös sajtréteg létrehozására alkalmas, a rakott krumpli tetején. Ezt a réteget magunk is létrehozhatjuk, ám ha úgy gondoljuk, keressünk erre is egy (nem feltétlenül másik) vállalkozót, aki "lesajtozza" a nagy művet, s úgy süssük meg, alufóliával lefedve. (A rakott krumplit, ne a vállalkozót!) A légycsapó segítségével távol tarthatjuk a nyúlkálókat a tepsitől. Mielőtt elkészül, még egy réteg sajtot szórjunk rá, (trükk: a kedvesem eltávolítja az alufóliát a sajt rászórása előtt. Ez persze nem mindenkinek jut elsőre eszébe!) de az mar csak ráolvadjon, épphogy a széle piruljon meg egy kicsit. Ezután tálalhatjuk, és zsebeljük be az elragadtatott dicséreteket, időnként szemérmesen jegyezzük meg, hogy a krumplit a vállalkozó pucolta. Ami megmarad, azt boldogan felfalja a kutya, de én gondoskodnék kutyatápról is!

Hogy mi van? Ja, a szög! Az csak azért volt, hogy figyelsz-e!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: neger


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes rakott » Bajor rakott burgonya » Szegényes rakott karfiol » Rakott piskóta
» Rakott zöldséges picikék » Rakott gombás omlett » Gombás, rakott tök » Tejszínes rakott krumpli
» Hamis sonkás rakott tészta » Rakott makaróni 2 » Gombás rakott hús » Diós habos rakott kifli
» Rakott mustáros hús » Almás rakott zsemle » Rakott krumpli másképp » Rakott cukkinis palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.