Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gezemiceleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa, 10 dkg karalábé, 10 dkg zeller, fél dl napraforgó olaj (olívaolaj, vagy 2 fakanál disznózsír), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg zöldborsó, 1 nagyobb szem burgonya. Ízlés szerint: ételízesítő, só, őrölt fekete bors, pirospaprika, liszt. A grízgaluskához: 1 db tojás, búzadara, só, bors, 2 szál lestyán apróra vágott levele (vagy petrezselyemzöld).

Elkészítés:
A karikára vagy kockára vágott zöldségeket a forró olajba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, tíz perc után hozzáadjuk a vöröshagymát, és átpirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, 1 csapott evőkanál liszttel,és hozzáöntünk hideg vizet, amihez sót aduk. Megízesítjük őrölt borssal, ízlés szerint ételízesítővel, hozzáadjuk a zöldborsót és a burgonyát felkockázva. Kb 10 percig főzzük tovább.Közben elkészítjük a galuskát: a tojást kis tálban villával habosra keverjük, kevés sóval, borssal és apróra vágott lestyánlevéllel megszórjuk, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrűbb nokedli tészta állagú legyen.Pár percig pihentetjük, majd a forró levesben szaggatjuk.Lassú tűzön 5-6 perc alatt a többszörösére megnő. Tálaláskor apróra vágott lestyánlevéllel meghintve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági őzpörkölt » Galyasági bográcsos » Galyasági töltött tojás
» Galyasági bableves » Galyasági káposztás hús » Galyasági zellerkrémleves » Galyasági pecsenye
» Galyasági gombapaprikás » Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági töltött pecsenye
» Galyasági pacal bográcsban » Galyasági finom falatok » Galyasági tojásleves. » Galyasági vegyes pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.