Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú-édes leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-1 szál sárgarépa és póréhagyma, 1 szelet zeller, 1 liter húsleves leveskockából, 3 evőkanál szójaszósz, 10 dkg. vegyes szárított gomba (vagy 20 dkg. csiperke gomba), 1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítő. 1 kiskanál reszelt citromhéj.5-6 dkg. cérnametélt. Ízlés szerint frissen törött fekete bors, só, ételecet(citromlé), chili paprika.

Elkészítés:
Ha szárított gombából készítjük akkor átmosás után kb. 2 órán keresztül feldarabolva hideg vízben áztatjuk a gombaszeleteket. (Ha friss gombából készül akkor tisztítás után felszeleteljük.) A sárgarépát és póréhagymát karikára, a zellert kis kockára vágjuk. A cérnametéltet összetörjük, a keményítőt 2-3 evőkanálnyi vízzel simára keverjük. A leveskockából kb. 1 liternyi levest készítünk, amihez hozzáadjuk a szójaszószt, belerakjuk a tésztát, a zöldségeket és felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük s közben belerakjuk a fűszereket is. További 5-6 perc főzés után a keményítőt is beletesszük, és ízlés szerint utánaízesítjük. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bográcsos krumplileves » Az én brokkoli krémlevesem » Fokhagymakrémleves » Eperkrém leves
» Erdei gombaleves » Tárkonyos bárányragu leves » Bakonyi betyárleves » Aszaltszilvaleves
» Finom zöldségleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Kínai leves » Tejszínes lencsekrémleves
» Hideg eperleves 2. » Szilvakrémleves habbal » Szarvaspacalleves » Sáfrányos hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.