Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi húsgomboc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db karalábé
25 dkg zöldborsó (fagyasztot is lehet)
3 szál sárgarépa
1 cs petrezselyem
40 dkg darált hús
1 tojás
kk füszerpaprika
1 kisfej vöröshagyma
só bors
1 Ek liszt

Elkészítés:
A karalábét és a sárgarépát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót egy lábasba, tesszük.
Annyi vizel, hogy ellepje kevés sóval feltesszük főni.
A daráthúst,sót borsot pirospaprikát lereszelt hagymát, tojást jól összekeverjük. Gombocokat készitünk és a forrásban lévőre sorba rakjuk.
Majd 40 percig lassú lángon meg főzzük.

A liszthez vizet adunk és behabarjuk, megszorjuk petrezselyemmel. tálaljuk

Tanácsok:
Aki szereti tejföllel is habarhatja.

Vagy bármilyen zöldség féléből elkészitheti.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi tészta » Paradicsomos húsgombócom » Kukoricás tavaszi saláta » Pikáns húsgombóc leves
» Húsgombócos falatkák » Tavaszi csirke » Csirkehúsos tavaszi saláta » Görög húsgombócok
» Egri húsgombócleves » Tavaszi ragu zöldborsóval » Zabpelyhes húsgombócleves » Tejfölös húsgombóc
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Tökfőzelék tavasziasan :) » Alföldi húsgombócleves » Tészta húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.