Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt hússal töltött kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa,
1 fej vöröshagyma,
2 db zsemle,
2 dl tej,
1 db kacsamáj,
zsír,
2 tojás,
10 dkg füstölt hús,
petrezselyem zöld,
törött bors,
kakukkfű,


Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, kívül-belül megsózom, belsejébe
kakukkfüvet szórok. Olajban megpirítom a finomra vágott
vöröshagymát, a zsemléket tejbe áztatom, és jól kicsavarom.
A kacsamájat apró kockákra vágom, és egy kevés zsíron kissé
megpirítom. A zsemlékhez hozzáadom a májat, a tojást, az
apró kockákra vágott főtt füstölt húst. Sóval, törött borssal,
finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezem. A tölteléket
jól összedolgozom, majd a kacsa hasüregébe töltöm. A nyílást
hústűvel betűzöm, és a kacsát egy zsírral kikent tepsibe
teszem. Kevés vizet öntök alá, majd fóliával letakarom, és a
közép meleg sütőbe téve, egy órát sütöm. Ezután a fóliát
eltávolítom, és még 8-10 percig sütöm. Salátával tálalom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött kellevél » Alföldi füstölt disznósajt » Fincsi töltött padlizsán » Kacsamell saláta
» Töltött rántotta » Hagymás kacsamáj » Töltött libamell » Sült, töltött padlizsán
» Amerikai töltött fasirt 2 » Hússal rakott tészta » Töltött banán » Gombás töltött csirke
» Túróval töltött csirkemell » Töltött szendvics » Rántott töltött kifli » Töltött dagadó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.