Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt hússal töltött kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa,
1 fej vöröshagyma,
2 db zsemle,
2 dl tej,
1 db kacsamáj,
zsír,
2 tojás,
10 dkg füstölt hús,
petrezselyem zöld,
törött bors,
kakukkfű,


Elkészítés:
A kacsát megtisztítom, kívül-belül megsózom, belsejébe
kakukkfüvet szórok. Olajban megpirítom a finomra vágott
vöröshagymát, a zsemléket tejbe áztatom, és jól kicsavarom.
A kacsamájat apró kockákra vágom, és egy kevés zsíron kissé
megpirítom. A zsemlékhez hozzáadom a májat, a tojást, az
apró kockákra vágott főtt füstölt húst. Sóval, törött borssal,
finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezem. A tölteléket
jól összedolgozom, majd a kacsa hasüregébe töltöm. A nyílást
hústűvel betűzöm, és a kacsát egy zsírral kikent tepsibe
teszem. Kevés vizet öntök alá, majd fóliával letakarom, és a
közép meleg sütőbe téve, egy órát sütöm. Ezután a fóliát
eltávolítom, és még 8-10 percig sütöm. Salátával tálalom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kelkáposzta » Marhahússal töltött pita » Töltött pizza. » Hússaláta
» Töltött paradicsomgombák » Töltött tintahal » Töltött tojás Emyke módra » Gombás-almás kacsaleves
» Fűszeres kacsaragu » Töltött rántott tojás » Töltött cukkini gazdagon » Sonkás töltött tojás
» Töltött sajtos pogácsa » Fonott, töltött kalács » Fahéjas töltött fánk » Töltött ananász


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.