Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj1 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1,5dl. fehérbor
2 gerezd összezuzott fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál hagymakrém
néhány szál kapor

fűszervaj hozzávaloi
10dkg. vaj
1 csokor petrezselyem
fél csokor snidling
kapor
kevés só

Elkészítés:
A hust kiklofoljuk, az olajat összekeverjük a mustárral a borral a hagymakrémmel, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel.
bekenjük vele a karajszeleteket és egy napig a hütőben állni hagyjuk.
Másnap a hússzeleteket roston vagy kevés olajon megsütjük.
Forró tálra félig egymásra fektetjük, és mindegyik egy-egy jókora darab fűszeres vajat teszünk ami a tányérokon szépen ráolvad.
Aszalt szilvás párolt rizzsel tálaljuk
A füszeres vajhoz a hozzávalokat összekeverjük henger alakuvá formálva hütőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Vizes késel korongokat vágunk belőle és ezt tesszük a forró husra.


A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-fűszeres csirkemell » Fűszeres gyümölcskenyér: » Fűszeres Forró Csoki » Fűszeres-sajtos kelbimbó
» Fűszeres, sütőtökös muffin » Sertésborda mandarin módra » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Zöldfűszeres keksz
» Fűszeres kávé » Sajtos-fűszeres burgonya » Fűszeres halfilé » Boros, fűszeres báránysült
» Almás pite - fűszeresen » Baconos-fűszeres tészta » Zöldfűszeres mártogatós » Natúr sertésborda


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.