Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj1 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1,5dl. fehérbor
2 gerezd összezuzott fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál hagymakrém
néhány szál kapor

fűszervaj hozzávaloi
10dkg. vaj
1 csokor petrezselyem
fél csokor snidling
kapor
kevés só

Elkészítés:
A hust kiklofoljuk, az olajat összekeverjük a mustárral a borral a hagymakrémmel, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel.
bekenjük vele a karajszeleteket és egy napig a hütőben állni hagyjuk.
Másnap a hússzeleteket roston vagy kevés olajon megsütjük.
Forró tálra félig egymásra fektetjük, és mindegyik egy-egy jókora darab fűszeres vajat teszünk ami a tányérokon szépen ráolvad.
Aszalt szilvás párolt rizzsel tálaljuk
A füszeres vajhoz a hozzávalokat összekeverjük henger alakuvá formálva hütőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Vizes késel korongokat vágunk belőle és ezt tesszük a forró husra.


A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres zöldségragu » Fűszeres vaddisznó » Fűszeres tallérok » Fűszeres sütőtök-krémleves
» Fűszeres csirkemáj » Fűszeres ágyon sült hal » Töltött sertésborda » Indiai fűszeres csirke
» Fűszeres sült burgonya » Milánói sertésborda » Brabanti sertésborda » Fűszeres gyümölcskenyér:
» Temesvári sertésborda » Zöldfűszeres tengeri hal » Fűszeres limonádé » Bakonyi sertésborda 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.