Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres báránycomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb, csontos báránycomb (kb. 2 és fél kg összesen),
5 vöröshagyma,
4 fej fokhagyma,
fél kg sárgarépa,
só és frissen őrölt bors,
1 üveg száraz fehérbor,
2 kávéskanál Erős Pista,
2 kávéskanál őrölt gyömbér,
2 kávéskanál őrölt kömény,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
2 kávéskanál kurkuma.

A körethez:
2 evőkanál olaj,
2-3 szál újhagyma,
20 dkg rizs,
5 dl csirke alaplé,
1 teáskanál só,
frissen őrölt fekete bors,
1 babérlevél,
10 dkg mazsola,
2 teáskanál kukruma.

Elkészítés:
Először is egy nagy tepsibe teszem a negyedekre vágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és a 3-4 centis darabokra vágott sárgarépát. Az egészet megsózom, megborsozom, és ráültetem a 2,5 kilós, csontos báránycombot. A zöldségágyon csücsülő báránycombot betolom a 200 fokra
előmelegített sütőbe 30 percre. Ha ez az idő letelt, visszaveszem a sütő hőmérsékletét 120 fokra.
Ezután egy tálban összekeverem a bort a fűszerekkel; az Erős Pistával, az őrölt gyömbérrel, az őrölt köménnyel, a kurkumával és a csipet őrölt fahéjjal. Ha a pác kész, ráöntöm a bárányra, az egészet letakarom alufóliával és vissza teszem a sütőbe 5-6 órára.
Amikor a sütési idő a vége felé jár, előkészítem a köretet. Ehhez vékonyan felkarikázom az újhagymát, majd olívaolajon néhány perc alatt puhára párolom egy közepes méretű serpenyőben, aztán hozzáöntöm az átválogatott, leöblített rizst. Az egészet alaposan összekeverem, majd kb. 3 perc pirítgatás után felöntöm a csirkealaplével. A köretet sózom, borsozom, majd hozzádobom a babérlevelet és a mazsolát is, végül megfűszerezem a gyönyörűen élénk sárga színt adó kurkumával. Az egészet alaposan összekeverem, majd erős lángon felforralom. Amint elkezd bugyogni, leveszem a serpenyőt a tűzről, és letakarom akkora - kör alakúra kivágott - sütőpapír lappal, amekkora a serpenyő felső pereme.
Ha a bárányhús már omladozik a csontról, felerősítem a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra, és amikor már forró, alufólia nélkül visszateszem a húst 15-20 percre, hogy a teteje megpiruljon. Ekkor készítem el véglegesre a rizst is; a sütő alsó részében, 175 fokon szintén 10-15 perc alatt elkészül a rizs is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai fűszeres csirke » Fűszeres borjúcsülök » Fűszeres tészta » Fűszeres tallér
» Fűszeres kávé » Fűszeres halfilé » Finom fűszeres máj » Fűszeres ágyon sült hal
» Fűszeres diós keksz » Fűszeres Mini Tortilla » Fűszeres diós-mézes torta » Fűszeres almás kenyér
» Házi fűszeres sajt » Tavaszi zöldfűszeres leves » Zöldfűszeres tengeri hal » Fokhagymás báránycomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.