Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál csípõs paprika;
a tészta kenéséhez:
kevés tej.

Elkészítés:
A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfuttatott élesztõt, az összes fûszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást. A tésztát jó keményre kidolgozzuk, és lisztezett tálba téve a tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belõle. Egy-egy háromszöget stangli alakúra csavarunk fel, sütõlemezre tesszük, tetejét kevés tejjel megkenjük, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon pirosra sütjük.
Ez a stangli nagyon fûszeres, ital mellé való.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres, sütőtökös muffin » Fűszeres borjúcsülök » Fűszeres kevert kocka » Házi fűszeres sajt
» Fűszeres csirkemáj » Fűszeres pogácsa » Fűszeres olasz pulykatorta » Sült gombafejek fűszeresen
» Fűszeres gyümölcsálom » Fűszeres csirke » Nustángli » Fűszeres halfilé
» Fűszeres oldalas » Fűszeres lazac » Nuss-stangli » Zöldfűszeres sült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.