Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál csípõs paprika;
a tészta kenéséhez:
kevés tej.

Elkészítés:
A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfuttatott élesztõt, az összes fûszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást. A tésztát jó keményre kidolgozzuk, és lisztezett tálba téve a tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belõle. Egy-egy háromszöget stangli alakúra csavarunk fel, sütõlemezre tesszük, tetejét kevés tejjel megkenjük, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon pirosra sütjük.
Ez a stangli nagyon fûszeres, ital mellé való.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres zöldbab » Forralt fűszeres cider » Tízórai stangli » Fűszeres sárga rizs
» Zöldfűszeres tésztasaláta » Fűszeres meleg szendvics » Almás süti, fűszeres » Boros, fűszeres báránysült
» Fűszeres sajtos sonka » Rozs stangli » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagyma fűszeresen
» Zöldfűszeres tengeri hal » Fűszeres rakott gomba » Fűszeres rántottcsirkemell » Fűszeres pácolt oldalas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.