Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres, zöldborsós rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 csésze rizs,
3 evőkanál vaj,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 kis darab fahéj,
4 szem kardamom mag,
3 db szegfűszeg,
késhegynyi kurkuma,
1 kiskanál köménymag,
késhegynyi törött fehérbors,
1 csésze zöldborsó,
2 bögre víz,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
Langyos vízben áztassuk be az alaposan megmosott rizst, kb. 5 percig.
Öblítsük le.
Teflon edényben pirítsuk meg a reszelt vöröshagymát és a fűszereket, majd tegyük bele a rizst és a zöldborsót.
Öntsük fel a 2 bögre vízzel, majd lassan pároljuk, amíg a rizs megpuhul.
Melegen tálaljuk, önmagában vagy köretként is nagyszerű.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres tészta » Almás süti, fűszeres » Zöldfűszeres Grissini » Fűszeres tallérok
» Zöldborsós nokedli » Fokhagymás-fűszeres lazac » Zöldborsós metélt » Fűszeres kirántott karaj
» Triplán fűszeres csirke » Zöldfűszeres palacsinta » Zöldborsós tojásragu » Zöldborsós zöldségkrém
» Fűszeres krumplipüré » Fűszeres sárgarépa » Fűszeres sült burgonya » Zöldborsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.