Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági lacipecsenye 2 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
a húshoz: 80 dkg sertéstarja, 1 evőkanál só, 1 evőkanál őrölt fekete bors. A páchoz: 2-3 evőkanál sertészsír, 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika, 4 gerezd fokhagyma. A sütéshez: 35 dkg sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, és lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük. Elkészítésekor a sertészsírt felhevítjük edényben, - vagy bográcsban, esetleg tárcsán - és amikor kellően forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez nagyon jó ízt ad a húsnak, de el is hagyható. Ha a hagymák sülni kezdenek beletesszük a hússzeleteket is. A forró zsírban előbb mindkét oldalát megforgatjuk, majd párszor megforgatva szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, frissen tálaljuk. Nálunk jófajta hideg kovászos uborka és kovászos parasztkenyér illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági pacal bográcsban » Galyasági bableves » Galyasági lacipecsenye » Galyasági fűszeres gulyás
» Galyasági töltött paprika » Galyasági apróhusos leves. » Galyasági gezemiceleves » Galyasági tócsni
» Galyasági tojásleves. » Galyasági pecsenye » Galyasági szegénykocsonya » Galyasági finom falatok
» Galyasági rakottas » Lacipecsenye » Galyasági káposztás hús » Galyasági zellerkrémleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.