Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági juhtúrós sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg ó-burgonya, 15-20 dkg házi füstölt szalonna, 40-45 dkg liszt, 1 kiskanál só, 2 db tojás, 50 dkg juhtúró (vagy juhsajt), de lehet mindkettő is. A tálaláshoz: tejföl és 1 csokor friss kapor.

Elkészítés:
A régi burgonyát – ó-burgonyát - meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, majd kissé kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van készen. A szalonnát apró kockára vágjuk, és ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Nagyon finom pörköltekhez is köretként! Szokás szerint apróra vágott friss kaporral meghintve is kínálhatjuk,

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós halfilé rántva » Juhtúrós gomba » Galyasági steak. » Juhtúrós-sajtos pogácsa
» Sztrapacska 2. » Hagymás-juhtúrós spagetti » Juhtúrós padlizsántekercs » Káposztás juhtúrós nokedli
» Rakott juhtúrós laska » Juhtúrós-borsós hús » Juhtúrós sonkatekercs » Juhtúrós csirkesaláta
» Káposztás sztrapacska II. » Juhtúrós rakott burgonya » Sztrapacskagombóc » Galyasági töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.