Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági rakottas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg- sertésoldalas, 1,2 kg. burgonya, 4 db. tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál őrölt fekete bors, só. 2 dl. tejföl, 10 dkg.reszelt trappista sajt, 4 + 1 evőkanál sertészsír, só, a díszítéshez néhány szál petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az oldalast megmossuk, 8 darabra vágjuk, megsózzuk, 1-2 zúzott fokhagyma gerezddel fokhagyma bedörzsöljük, megborsozzuk és 4 evőkanálnyi porró sertészsírban mind a két oldalát hirtelen megsütjük, majd kevés vizet aláöntve lefedve puhára pároljuk. Közben a tojásokat kemény tojásnak megfőzzük, megtisztítjuk, szeleteljük. Kikenjük a tepsit, belerakjuk a szeletelt burgonyát, tetejére a felszeletelt vöröshagymát, a tojásokat, majd az oldalast és az egészet megszótjuk apróra vágott fokhagymával, majd a tejfölben elkevert sajtos tejföllel leöntjük, alufóliával lefedjük és kb. 45 perc alatt előmelegített sütőbe tolva készre sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gezemiceleves » Provence-i rakottas » Habos rakottas » Mascarpone rakottas
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Pudingos rakottas » Tarhonyás rakottas » Galyasági korhelyleves
» Sonkás zellerrakottas » Cukkinis rakottas » Almás rakottas » Karfiolos rakottas
» Galyasági káposztás hús » Rakottas cukkini » Zöldség rakottas » Barnarizs-rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.