Tutireceptek.hu fejléc

Garnéla-sárgadinnye saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 2 peperoni
- 2 g.fokhagyma
- 8 szár kakukkfű
- feketebors
- só
- olivaolaj
- 12 garnélarák
- sárgadinnye
- 1 citrom
- 2 dl zöldségalaplé
- kevéske bor (fehér)

Elkészítés:
A rákot a "szokásos" módon előkészítjük--> A páncélokat forró serpenyőben olivaolajon süssük egy kicsit, majd öntsük fel borral + zöldséglével--> s hagyjuk felforrni.
--> tegyük bele a kakukkfüvet+ a szeletekre vágott fokhagymát +apró kockákra vágott peperonit és a citrom héját-->Fedő alatt hagyjuk 15 percen át rotyogni--> Szűrjük le a levet egy másik edénybe, s hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.
Szeleteljük apróra a sárgadinnyét-->A garnélák húsát egy forró serpenyőben kevés olivaolajon pirítsuk meg mindkét oldalról--> Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal.
A leszűrt garnélás levet kavarjuk el kevés ecettel+ 2ek olivaolajjal, sóval és egy csipet frissen őrölt feketeborssal. Dobjuk bele a sült garnélákat és a sárgadinnyedarabokat, majd hagyjuk kb. 15 percen át állni.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses tonhalsaláta » Sütőtöksaláta » Feta saláta » Friss majonézes saláta
» Almás reteksaláta » Saláta füstölt ízekkel » Minszki saláta » Húsos zöldbabsaláta
» Diétás franciasaláta » Babos tésztasaláta » Csirkés Cézár-saláta II. » Lencse saláta
» Vegyes nyári saláta » Szívvédő saláta » Grúz diós uborkasaláta » Karácsonyi káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.