Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg szeletelt, csont nélküli sertéskaraj,
10 dkg natúr gesztenyemassza,
10 dkg tisztított, főtt gesztenye,
2 szelet szendvicskenyér,
1 dl tejszín,
őrölt szerecsendió,
őrölt fehér bors,
só,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa a panírhoz,
bő olaj a sütéshez,

Elkészítés:
A szendvicskenyér héját vágjuk le, és a kenyérbelet locsoljuk meg a tejszínnel. Törjük össze a natúr, nem ízesített gesztenyemasszát, és tegyük bele a főtt, apróra összevágott gesztenyéket. Keverjük össze a megáztatott, tejszínes kenyérrel, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A megmosott, leszárított húst kissé klopfoljuk ki, majd sózzuk meg. Osszuk el a tölteléket a hússzeletek egyik felén, majd hajtsuk rá a másik oldalt, kicsit ütögessük össze a széleit klopfolóval. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba és morzsába, majd a panírozott húst bő, forró olajban süssük meg.

Tanácsok:
Az elkészített húst szedjük konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Frissen tállaljuk. Köretnek rizst, kompótot, párolt zöldséget kínálhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 710 kcal

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamájjal töltött fürj » Gesztenyés alagút » Töltött tojás Emyke módra » Töltött karalábé (Update1)
» Töltött csirke olaszosan » Bőrös sertéskaraj sütve. » Karaj Dávid király módra » Sonkával töltött batyu
» Töltött gombafejek » Töltött finom cukkini » Gesztenyés kocka » Töltött mángold levél
» Gesztenyés desszert » Töltött burgonya tepsiben » Marhahússal töltött pita » Csirkehússal töltött alma


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.