Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyekrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg héjas gesztenye,
2 evőkanál liszt,
1 tojássárgája,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 dl édes fehérbor (muskotályos),
4 dkg cukor,
só.

Elkészítés:
A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.

Tanácsok:
Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagyma krémleves 2. » Spárgakrémleves másként » Tárkonyos sárgaborsóleves » Spárgakérmleves
» Zöldborsó leves » Tárkonyos zöldbableves » Leves » Kapros zúzaleves
» Halloween-napi tökleves » Angol borsóleves » Csirkecsontleves » Tejszínes csirkeragu leves
» Karalábéleves » Sajtos búzagaluska leves » Babéros sonkaleves » Raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.