Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg marhalábszár, 4 dkg gomba, 3 dkg sárgarépa, 2 dkg hagyma, 5 dkg zeller, 1 dkg zeller, 1 dkg zöldpaprika, 2 dkg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, ételízesítő, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
1. A húst, zellert, gombát, hagymát kockára vágjuk, az összes többi zöldséget karikára szeleteljük. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst. Vizet öntünk alá, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára pároljuk.
2. Amikor a hús már félig megpuhult, az összes hozzávalót beletesszük, fűszerezzük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tanácsok:
A megszokott krumplit zellerrel helyettesítjük. Aki szereti, tehet bele köménymagot és babérlevelet is.

Kalóriatartalom: 171 kcal
Szénhidráttartalom: 25 gramm
Zsírtartalom: 10 gramm

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi gulyásleves » Gulyásleves másképpen » Paleo gulyásleves » Gulyásleves Mariann módra
» Ízletes gulyásleves » Gulyásleves (pörköltből) » Gulyásleves csipetkével » Gyergyói gulyásleves
» Gulyásleves bográcsban » Hamis gulyásleves » Gulyásleves gombával. » Almás csirkeleves
» Narancskrémleves » Csirkegombóc leves » Palócleves » Spárgakrémleves másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.