Tutireceptek.hu fejléc

Májleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Kb. egyforma mennyiségű sertésmáj és (mondjuk) sertéscomb, babérlevél, só, tejföl, levesbetét.

Elkészítés:
A húst összekockázod, és felteszed főni babérleveles sós vízben. Ha már majdnem megpuhult, beleteszed a csíkokra vágott májat is. Én egyszerűen behabartam, anyósom általában rántani szokta.
Lehet bele főzni apró csipetkét, sűrítésképpen. Nem feltétlenül fontos.

Tanácsok:
Az elkészítési idő természetesen függ attól, hogy milyen a hús, nyilván az öregebb állat húsa lassabban puhul meg.
De egyébként gyors, és szerintem elég laktató is. Egytálételnek is elmegy a nagy hústartalom miatt.
Jó étvágyat :-)!


A receptet beküldte: maddi

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Disznótoros májleves » Savanyú májleves » Resztelt májleves » Diétás Frankfurti leves
» Sajtleves hideg napokra... » pacal leves » Füstöltsajt - krémleves » Gesztenyés gyöngytyúkleves
» Narancsos répakrémleves » Csirkegombóc leves » Almaleves » Savanyú veseleves
» Karalábéleves » Raguleves ( 4 személyre) » Fokhagymakrémleves » Tárkonyos sárgaborsóleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.