| Omlós almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg sütőmargarin 12,5 dkg kristálycukor 1 tojás 40 dkg finomliszt 1 mokkáskanál só a forma kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin a tészta nyújtásához: finomliszt A töltelékhez: 1 kg alma 2 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál citromlé 1 mokkáskanál őrölt fahéj maréknyi mazsola a tetejére: 5-6 evőkanál sárgabaracklekvár maréknyi dió vagy vékony lapocskákra vágott mandula Elkészítés: A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást is. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe, míg a tölteléke elkészül. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat nagy (3 cm-es) kockákra vágjuk. Ezután a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a mazsolával összekeverjük. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenjük. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen. Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodjuk a formába. Az almát egyenletesen a tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 40 percig sütjük. Amikor kész, vékonyan megkenjük baracklekvárral és durvára vágott dióval, esetleg mandulalapocskákkal megszórjuk. Cikkekre vágva tálaljuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |