Tutireceptek.hu fejléc

Omlós almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin
12,5 dkg kristálycukor
1 tojás
40 dkg finomliszt
1 mokkáskanál só
a forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin
a tészta nyújtásához:
finomliszt

A töltelékhez:
1 kg alma
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
maréknyi mazsola
a tetejére:
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár
maréknyi dió vagy vékony lapocskákra vágott mandula

Elkészítés:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást is. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe, míg a tölteléke elkészül.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat nagy (3 cm-es) kockákra vágjuk. Ezután a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a mazsolával összekeverjük.
Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenjük. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen. Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodjuk a formába. Az almát egyenletesen a tésztára halmozzuk.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 40 percig sütjük. Amikor kész, vékonyan megkenjük baracklekvárral és durvára vágott dióval, esetleg mandulalapocskákkal megszórjuk.
Cikkekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós fahéjas keksz » Tejszínes almatorta » Mazsolás almatorta » Omlós kekszcsiga
» Joghurtos almatorta » Omlós, sós rúd » Almatorta túrósan » Omlós fasírt
» Kétszínű keksz ( omlos ) » Dalmatorta » Omlós répatorta » Sós omlós aprósütemény
» Gyors rolád omlóstésztából » Krémes almatorta » Angol almatorta » Túrós almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.