Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál sütőmargarin
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj

Elkészítés:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük.

A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.
Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Anne33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés süti hidegen » Fűszervajas csirkemell » Gesztenyés falatka » Kakukkfüves csirkemell
» Gesztenyés kosarak » Zöldbabos csirkemell » Csirkemellből pörkölt » Csodás csirkemell
» Pongyolás csirkemell » Csirkemell Hawaii módra » Gesztenyés csúcs » Cordon bleu csirkemell
» Isteni sültcsirkemellfilé » Ananászos csirkemellfilé » Kapros juhtúrós csirkemell » Csirkemell á la Stik


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.