Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál sütőmargarin
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj

Elkészítés:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük.

A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.
Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Anne33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paplanos csirkemell » Gesztenyés kocka » Fűszeres csirkemell » Gesztenyés alagút
» Korpás csirkemell » Gesztenyés Charlotte » Gesztenyés torta » Sonkás pórés csirkemell
» Baconos csirkemelltekercs » Áfonyalekváros csirkemell » Gombás csirkemell 2 főre » Tejszínes csirkemell
» Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés krém » Kijevi csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.