Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-almás kacsaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:

1 kacsa apróléka (szárnya, zúzája, nyaka, háta és a mellcsont),
40 dkg vegyes leveszöldség,
20 dkg gomba,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej, kevés citromlé,
1 ág rozmaring,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
3 szem kardamonmag,
1 teáskanál citromfű,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 mokkáskanál összemorzsolt sáfrányos szeklice (vagy késhegynyi valódi sáfrány),
késhegynyi őrölt lestyángyökér,
2 szem összetört szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött bors

Elkészítés:
Az aprólékot kis darabokra vágom, bőrét leszedem, felaprítom, és a zsírját kisütöm. A zöldséget meg a gombát megtisztítom és feldarabolom. Az almát meghámozom, kicsumázom, szeletekre vágom. 2 dl, citromlével kevert vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg.
Elkészítése: a megtisztított és felaprított vöröshagymát egy evőkanál kacsazsíron üvegesre pirítom, majd az aprólékot a hús fehéredéséig pirítom. (A megmaradt kacsazsír hűtőszekrényben sokáig eltartható.) Ezután hozzáadom a zöldséget, a gombát és a zúzott fokhagymát. Rászórom a fűszereket, és l liter vízzel felöntöm. A levest kis lángon, fedő alatt puhára főzöm. Leszűröm, a puha húst kicsontozom és metéltre vágva visszateszem a lébe. A tejet simára keverem a liszttel, és behabarom vele a forrásban lévő levest. Ezután beleteszem a rozmaringot, a vágott petrezselymet meg az almát, hozzáöntöm a citromos levet, és ismét felforralom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kozák sapka 2. » Sárgaborsó krémleves » Egzotikus lencseleves » Gazpacho
» Kukorica leves Maris módra » Sárgabarackleves » Camparikoktél » Brokkolikrémleves mandulával
» Húsvéti tojásleves » Fokhagymás sajtleves » Tárkonyos gombaleves » Brokkoli krém leves
» Nemtudommitfőzzek leves » Uborka leves kaprosan » Burgonyakrémleves tejszínesen » Részeges gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.