Tutireceptek.hu fejléc

Sutus leves csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg nagy szemű bab,
50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt csülök,
20 dkg burgonya
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
2 dkg fokhagyma,
2 dkg fűszerpaprika,
2 dl tejföl,
tárkony,
hagyma,
só,
ételízesítő

Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott krumplit, a kockára vágott füstölt csülköt. Ízesítjük tárkonnyal, sóval, ételízesítővel, fokhagymával. Addig főzzük, míg a bab puha nem lesz, majd hozzátesszük a savanyú káposztát. Készre főzzük.
Aranysárga rántást készítünk, s ebben is átpirítunk finomra vágott hagymát. Félrehúzzuk, majd kevés pirospaprikát, fokhagymát teszünk rá. Kevés vízzel felengedjük. A tejföllel simára keverjük. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a rántást. Kiforraljuk, és tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsleves » Meggyleves X. » Uritök krémleves » Gyöngytyúkleves
» Székely csalánleves » Lencsés sertés raguleves » Görög gyümölcsleves » Szilvakrémleves habbal
» Kolbászos fejtettbableves » Tavaszi leves » Zöldséges karfiolleves » Pacalleves
» Bojtárleves » Paradicsomleves torta » Eperleves » Minestrone - Zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.