Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sutus leves csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg nagy szemű bab,
50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt csülök,
20 dkg burgonya
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
2 dkg fokhagyma,
2 dkg fűszerpaprika,
2 dl tejföl,
tárkony,
hagyma,
só,
ételízesítő

Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott krumplit, a kockára vágott füstölt csülköt. Ízesítjük tárkonnyal, sóval, ételízesítővel, fokhagymával. Addig főzzük, míg a bab puha nem lesz, majd hozzátesszük a savanyú káposztát. Készre főzzük.
Aranysárga rántást készítünk, s ebben is átpirítunk finomra vágott hagymát. Félrehúzzuk, majd kevés pirospaprikát, fokhagymát teszünk rá. Kevés vízzel felengedjük. A tejföllel simára keverjük. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a rántást. Kiforraljuk, és tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgakrémleves másként » Kukorica leves » Zabpelyhes póréhagymaleves » Hideg vegyes gyümölcsleves
» Birsalma krémleves » Vaníliás nyári almaleves » Krumplilé leves... » Nyers eperleves (vegan)
» Nyírségi gombócleves 2. » 10 perces ananászleves » Allgäni sajtleves recept » Hideg tokaji borkrémleves
» Kókuszos sütőtök leves » Sajtos fokhagymaleves » Tejszínes cukkinileves » Árpapehely leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.