Tutireceptek.hu fejléc

Gombás- sajtos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 ek. liszt
- 30 dkg laskagomba
- petrezselyemzöld
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl
- olaj
- só,bors,vegeta ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük.
A húst olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tál tetejét meglocsoljuk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Párolt rizzsel a legfinomabb.
Más zöldségekkel is készíthetjük, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas-barackos csirkemell » Hamis vadas csirkemell » Almás csirkemell. » Sajtos tepsis krumpli
» Spicces csirkemellsaláta » Karfiolos-sajtos puffancs » Fincsi csirkemell » Sajtos brokkolitál
» Sós-sajtos kiflike » Vajas- sajtos pogácsa. » Sajtos majonéz » Gyors sajtos keksz
» Kubai csirkemell » Sajtos cukkinigolyó » Áfonyalekváros csirkemell » Sajtos kosárkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.