Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás- sajtos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 30 dkg filézett csirkemell
- 2 ek. liszt
- 30 dkg laskagomba
- petrezselyemzöld
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kis doboz tejföl
- olaj
- só,bors,vegeta ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük.
A húst olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tál tetejét meglocsoljuk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Párolt rizzsel a legfinomabb.
Más zöldségekkel is készíthetjük, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos vendégváró » Sajtos rudacskák (pogácsa) » Erzsi csirkemelle » Sajtos - vajas kifli
» Magos sajtos rúd » Kapribogyós csirkemell » Ropogós sajtos tallér » Alpesi sajtos tészta
» Csirkemell eperszósszal » Sajtos mandulás csirke » Sajtos négyszögecskék » Sajtos csirkefalatok
» Sajtos-túros kocka » Tejfölös- sajtos rudak. » Csirkemelles saláta » Sajtos darált hús rántva


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.