Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja),
½ kg leveszöldség,
2 fej hagyma,
4 cikk fokhagyma,
1 ek egész bors,
1,2 kg burgonya,
csombor (borsikafű),
majoránna,
kömény,
3-4 babérlevél,
2 ek vágott zöldpetrezselyem,
4 dkg só.

Elkészítés:
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikorra felforrt, beleteszem a fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom, és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára főttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát . A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: e.e.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleo gulyásleves » Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi töltött paprika » Erdélyi sertéstokány
» Gulyásleves másképpen » Erdélyi raguleves » Gulyásleves bográcsban » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi tokány » Erdélyi székelykáposzta » Erdélyi pástétom » Erdélyi főtt túrós tekercs
» Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi flekken » Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.