Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg. marha-vagy sertéshús,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál sertészsír,
1 kiskanál fűszerpaprika,
só,
őrölt feketebors,
1 db. tojás,
20 dkg. liszt,
őrölt köménymag,
tejföl izlés szerint

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsiradékban szalmasárgára mewgpiritjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevés vizet is aláöntve fehéredésig piritjuk, majd meghintjük fűszerpaprikával. Felengedjük vizzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük, amig megpuhul. Ekkor tojásból,lisztből és kevés vízből csipetke tésztát gyúrunk, amit ujjnyi vastagra sodrunk, majd éles késsel aprózzuk és a leveshez adjuk A kászrefőzéskor kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, a levest felrottyantjuk. Tálaláskor tejfelt kínáljunk hozzá.

Tanácsok:
Gazdagitják hirip ( tinórú) gombával is, amit a hússal együtt piritanak.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói almás palacsinta » Gulyásleves másképpen » Gulyásleves (pörköltből) » Gyergyói szelet diókrémmel
» Gyergyói burgonya » Gulyásleves csipetkével » Gulyásleves » Paleo gulyásleves
» Gyergyói májpástétom » Erdélyi gulyásleves » Gyergyói ízestáska » Gyergyói bögrés csemege
» Gyergyói rakott puliszka » Gyergyói tepertős pogácsa » Gyergyói palacsinta » Gyergyói mandulás patkó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.