Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas rizotto recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 szelet bacon
2 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:
A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.

Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, meg a majorannával, pár percig sütjük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük és 10 percig pirítjuk. A rizs tetejére szedve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májas rizottó » Zúza rizottó » Csirkemájas pástétom » Tavaszi Rizotto
» Csirkerizottó » Gombás-cukkinis rizottó » Lencsés rizottó » Cukkinis rizottó
» Cékla rizottó" » Gombás rizottó » Csirkehúsos rizottó » Céklás rizottó
» Csirkés-zöldséges rizotto » Csirkemájas tál » Gombás rizottó (Nők lapja) » Rizottó darált hússal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.