Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 zsemle
2 dl tejföl
1 libamájas krém (5 dkg-os konzerv)
3 evőkanál olaj
2 tojás
1 evőkanál konyak
1 diónyi hagyma
1 teáskanál majoránna
1teáskanál mustár
1 késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint só és bors

Elkészítés:
Az egyik tojást keményre főzzük. Közben a zsemléket egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. Mindkét feléből kiszedjük a puha belet, és nagyon apróra összevágjuk.
Két evőkanál olajon meg pirítjuk a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd a zsemlebelet rátéve, kevergetve ugyancsak meg pirítjuk. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockákra vágott kemény tojással, a villával szétmorzsolt máj krémmel és a pirított hagymával. Hozzáadjuk a mustárt, a konyakot, az összes fűszert, és megsózzuk.
Ezután beledolgozzuk a habosra felvert másik tojást. A zsemlékbe beletöltjük a májas krémet, majd a "kalapokat" egy pillanatra sós vízbe mártva (de nem el áztatva) a tetejükre rakjuk. A megmaradt olajat összekeverjük a tejföllel, és a zsemlékre locsoljuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk, és szép ropogósra megsütjük a tetejét.

Tanácsok:
Egy csésze teával finom és nem drága vacsora.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyével töltött alma » Töltött Virsli » Húsvéti töltött kalács » Töltött oldalas
» Töltött karfiol » Sajttal töltött cukkini » Csokival töltött fánk » Velővel töltött csirke
» Madra töltött káposztája » Sajttal töltött alma » Töltött bárány » Töltött karalábé (Update1)
» Töltött keksz II. » Káposztával töltött zsemle » Marhahússal töltött pita » Töltött gombakosárkák


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.