Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borsós-gombás rizottó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna (bármilyen lehet)
1 konzerv zöldborsó
1 üveg szeletelt gomba
2 csésze rizs

bors
ételízesítő

Elkészítés:
A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes finom rizottó » Karfiolrizottó » Csirkemáj rizottó » Csiga rizottó
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Tök-rizottó » Tökrizotto parmezannal » Ananászos szárnyas rizottó
» Zúza rizottó » Piros-fehér-zöld rizottó » Virslis rizottó » Lencsés rizottó
» Sült, gombás rizottó » Kacsahúsos rizottó » Sütőtökös rizottó » Banános-szárnyas rizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.