Tutireceptek.hu fejléc

Borsós-gombás rizottó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna (bármilyen lehet)
1 konzerv zöldborsó
1 üveg szeletelt gomba
2 csésze rizs

bors
ételízesítő

Elkészítés:
A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizottó gombásan » Tök-rizottó » Tökrizotto parmezannal » Csirkés-zöldséges rizotto
» Sonkás rizottó » Tavaszi Rizotto » Sült, gombás rizottó » Rizottó darált hússal
» Zöldségrizottó » Sajtos csirkemáj-rizottó » Kacsahúsos rizottó » Céklás rizottó
» Banános-szárnyas rizottó » Gombás kölesrizottó » Virslis rizottó » Cukkinis rizottó


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.