Tutireceptek.hu fejléc

Hagymagombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50 dkg fehér kenyér,

1 nagy póréhagyma,
3 tojás,
6 dkg vaj,
só,
bors,
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Hagymagombóc
50 dkg fehér kenyér,

1 nagy póréhagyma,

3 tojás,

6 dkg vaj,

só,

bors,

1 csokor petrezselyem



A kenyér héját levágjuk, a belét nagyon apróra vagdaljuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk és felszeleteljük, majd megpirítjuk a felhevített vajban. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, végül jól összegyúrjuk a kenyérrel. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük (ha valamennyi feljött a felszínre), és szűrőkanállal kiszedjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk. (A gombóc még finomabb, ha a hagyma felét apróra vágott gombával váltjuk ki.)

Tanácsok:
Én most már mindig gombával csinálom,de nem konzerv hanem rendes sampion gomba.
Ki is lehet sütni,ugy is finom.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vöröslencse fasírt » Citrusba töltött vegyes rizs » Párolt mézes almás » Kukoricás-répás rizi-bizi
» Házi majonéz fokhagymával » Avokádó krém - diabetikus - » Rizibizi és egyéb rizsköret » Juhtúrós újkrumpli
» Magyaros burgonya » Sajtos burgonyapüré tepsiben » Burgonya koret » Tepsis burgonya
» Parajgaluska » Sztrapacskagombóc » Krumpli - töltve » Tepsis reszelt burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.