Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt savanyú káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl napraforgó olaj, 4 dkg kristálycukor, 1 kiskanál őrölt köménymag, csipetnyi só és őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamellizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk és hozzáadjuk a vöröshagymás cukorhoz. Köményt szórunk hozzá és megkeverjük. Lefedve pároljuk kb 20-25 percig, közben meghintjük csipetnyi őrölt borssal és sóval, hogy a káposzta íze erősödjön. Időnként megkevergetjük, hogy le ne égjen, de önthetünk alá egy kevés vizet is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposzta fasírt » Savanyú bab csülökkel » Kentucky-s káposzta sali » Édes és savanyú
» Erdélyi rakottkáposzta » Nyári töltött káposzta » "Keleti" káposzta » Székelykáposzta diétásan
» Finom bográcsos káposzta » Fitt rakott káposzta » Káposztás pacal » Székenykáposzta
» Csülkös káposztaleves » Húsos káposzta » Savanyú répa leves » Gyümölcsös párolt káposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.