Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves mikróban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 evőkanál Rama margarin
2 szál (30 dkg) póréhagyma, vékony karikákra vágva
1/2 dl száraz fehér bor
1 evőkanál liszt
1 liter vízben feloldott 3 db tyúkhúsleves kocka
őrölt fehér bors
6 karika franciakenyér
6 vékony szelet trappista sajt

Elkészítés:
2 percig melegítjük a margarint, belekeverjük hagymát és a bort, majd 15 percig fedetlenül pároljuk.
A lisztet kevés hideg vízzel összekeverve a hagymához adjuk, ezután felöntjük a levessel, megszórjuk borssal, és 5 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük.
A kenyereket egy lapos tálra helyezzük. Minden szeletre egy darab sajtot rakunk, s ezt 20 mp alatt a kenyérre olvasztjuk. A tányérok aljára helyezzük a sajtos kenyeret, s erre merjük a forró levest.

Tanácsok:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.
Különleges francia leves.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldhagymaleves » Sáfrányos hagymaleves » Grízes süti (mikróban) » Kagylós spagetti(mikróban)
» Mandulás fokhagymaleves » Tiramisu piskóta mikróban » Sajtos fokhagymaleves » Almás köles mikróban
» Fokhagymaleves zsályával » Csokikrém-mikróban » Fokhagymaleves » Hirtelen csülök mikróban
» Póréhagymaleves » Krémes hagymaleves » Hagymaleves náthára! » Erdélyi fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.