Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
HAGYMALEVELES
2 nagy fej hagyma, 8-10 dkg reszelt füstölt sajt,2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt
1 dl tejföl (ez szerintem nem kell, csak egy-két kanál ha esetleg túl kemény lenne a gombóc)
2 db tyúkleves kocka (én csak 1 db-ot szoktam), 1 tojás
1 csokor petrezselyem, só, fehérbors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 mokkáskanál currypor

Elkészítés:
A hagymát apróra vágni, olajban sárgára fonnyasztani, ráhinteni 2 evőkanál lisztet és együtt pirítani néhány percig. Ezután felengedni bő egy liter vízzel, beletenni a húsleveskockát és állandó keverés közben felforralni.
Közben a tojást habosra verni, hozzáadni a reszelt sajtot, a megmaradt lisztet, pici sót, fehérborsot, a curryport és a szerecsendió-virágot és ha esetleg - nekem szinten mindig híg - túl kemény akkor a tejfölt. A masszát összedolgozni és nedves kézzel apró gombócokat csinálni - én csak kanállal szaggatom - . A gombócokat a forrásban
lévő levesbe belefőzni és 10 percig forralni. Végül beleszórni a finomra vágott petrezselymet és a tűzről lehúzva lefedve áll hagyni kb. 10 percig.
NAGYON FINI !!!!!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: monee1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymaleves » Mentás hagymaleves » Fokhagymaleves zsályával » Pikáns francia hagymaleves
» Sajtos fokhagymaleves » Angol hagymaleves » Póréhagymaleves » Hagymalevesem
» Francia hagymaleves 1 » Hagymaleves mikróban » Sáfrányos hagymaleves » Hagymaleves húsgombóccal
» Tojásos hagymaleves » Erdélyi fokhagymaleves » Fehérboros póréhagymaleves » Tejszínes hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.