Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-diós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
5 dkg vaj
pár evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
kb 1/2 dl száraz bor

bors
bazsalikom
dió
szójaszósz

Elkészítés:
A csirkemellet felvágom csíkokra, megsózom, megborsozom, majd az olaj és vaj keverékén serpenyőben megsütöm. Az a jó, ha nem szárad ki, így ha levet enged, szűrőlapáttal kiszedem és félreteszem. A visszamaradt szaftban megfonnyasztom a karikára vágott vöröshagymát, majd felerősítem a lángot, és beleöntöm a bort. Ha elpárolgott az alkohol, visszapakolom a húst, megszórom bazsalikommal (kb. 3 kiskanálnyi)meglocsolom szójaszósszal, és ráhintem a durvára vágott diót. Összemelegítem, ha szükséges, utánasózok, borsozok, krumplipürével tálalom.

Tanácsok:
Neten talált recept, de beleszerettem, mert egyszerű és fini:)


A receptet beküldte: Chill


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkemell torta » Gombás csirkevagdalt » Üveges csirke » Tejszínes csirkehús
» Sóban sült csirke » Csípős sült csirke » Orosz csirkeleves » Cukkinis csirkemell 2.
» Rizses, kukoricás csirke » Fokhagymás csirkecomb » Marengói csirkecomb » Rakott csirke juhtúróval
» Rácz csirke » Majorannás csirke » Kefires csirkemell » Babos tejszines csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.