Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás tofurántotta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
vöröshagyma
tofu
kurkuma, só, pirospaprika
(olaj)

Elkészítés:
4 személyre:

40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pépesítjük (nem baj, ha több-kevesebb kocka valamelyest megússza a pépesítést!).
Ízlés szerint 3 vagy 4 fej vöröshagymát felaprítunk és kevés vizen megpárolunk-dinsztelünk (olaj helyett vizen is jól átpuhul a hagyma, legfeljebb nem lesz olyan barnás, de ugyanolyan finom.) Az így megpuhult hagymához hozzáadjuk a megtört tufut és egy kevés vizet, hogy oda ne égjen.
A szín és az íz kedvéért enyhén megszórjuk kurkumával és esetleg pici pirospaprika őrleménnyel. Időnként kevergetjük és kb. 10-15 percig tűzön hagyjuk az ízvilágában tojásrántottára emlékeztető ételt.

Tanácsok:
A feldarabolt tofu hozzáadásakor a hozzávalókat ízlés szerint kiegészíthetjük szárított paradicsommal, kapribogyóval, gombával, gabonakolbásszal, stb. Zöldborsóval is kiváló.


A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás lepény » Póréhagymás rakott tészta » Fokhagymás gombaleves » Fokhagymás marhapörkölt
» Hagymás burgonya » Hagymás-dinnyés csirke » Fokhagymás, sajtos cukkini » Fokhagymás csülökfalatkák
» Almás-hagymás hal » Hagymás sült pióca » Fokhagymás Röfihús » Hagymás paradicsomsaláta
» Gomba hagymásan eltéve » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás ecetes szilva


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.