Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymasaláta székelyesen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg megtisztított - ha lehet, akkor kibédi - lilahagyma, 3-4 gerezd apró kockára vágott fokhagyma, 3 evőkanál napraforgó olaj (vagy olívaolaj), 1 evőkanál natúr mustár, 3-4 kiskanál tárkonyos ecet (vagy citrom kifacsart leve ízlés szerint), Ízlés szerint 1-1 kiskanál cukor, só, őrölt fekete bors, csemege fűszerpaprika.

Elkészítés:
A megtisztított lila hagymát vékony karikára vágjuk és ízlés szerint enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, az apró kockákra vágott fokhagymával, az őrölt borssal és a fűszerpaprikával összekeverjük, majd a hagymára öntjük. (Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 evőkanál vízzel az ecetet felhígítjuk.) Óvatosan elkeverjük, és legalább egy órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
Erdélyben a leghíresebb a kibédi lila hagyma, amit a volt Marosszék Kibéd falujában szinte minden család termeszt a Küküllő partján. A kiváló minőségű lila hagymát a családok koszorúba fonva és a kapu elé kiakasztva értékesítik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póré- és hagymasaláta » Almás csirke székelyesen » Hagymasaláta » Hagymasaláta 2
» Májkrémes hagymasaláta » Gombabefőtt székelyesen » Tepsis csülök székelyesen » Májgaluska székelyesen
» Kacsamell hagymasalátával » Erdei gomba székelyesen » Csirkés hagymasaláta » Lilahagymasaláta
» Sonkás camembert saláta » Tonhalsaláta » Uborkasambal /Indonéziai/ » Mustármártás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.