Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgaluska székelyesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg. máj ( borjú, sertés, vagy szárnyasmáj),
1 db. tojás,
3 dkg. teavaj,
( vagy 1 evőkanál olaj),
3 púpozott evőkanál zsemlemorzsa ( vagy búzadara),
1 mokkáskanál só
csipetnyi boirsikafű
3 szál lestyán ( főleg levél),
1 kis fej vöröshagyma,

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belerakjuk a lereszelt vöröshagymát, az ihen finomra vágott lestyán levelet és kissé átpiritjuk. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ledaráljuk ( vagy elkaparjuk) a májat, hozzá adjuk az elkevert tojást, csipetnyi borsikafüvet ( ami helyettesithető őrölt fehér borssal is), a sót , a piritott hagymás masszát és az egészet összedolgozzuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a zsemlemorzsát, mindaddig, amig nem túl folyós masszát kapunk. Ekkor forró, enyhén sós vízbe - vagy közvetlenül a levesbe - szaggatjuk a galuskáűkat.galuskákat

Tanácsok:
A vaj helyettesithető olajjal, a lestyán petrezselyemmel, a só, ételízesitővel, a borsikafű őrölt borssal. Ritkán majorannával is készítik lestyán helyett. Minden változat finom.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis csülök székelyesen » Erdei gomba székelyesen » Májgombóc/májgaluska/ » Egyszerű májgaluska leves
» Almás csirke székelyesen » Májgaluska leves » Májgaluskaleves » Hamis májgaluska
» Alföldi májgaluska leves » Gombaleves májgaluskával » Gombabefőtt székelyesen » Májgaluskaleves gyorsan
» Hagymasaláta székelyesen » Bugaci húsgombóc leves » Húsgombóc, mint levesbetét » Vaderőleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.