Tutireceptek.hu fejléc

Májgaluska székelyesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg. máj ( borjú, sertés, vagy szárnyasmáj),
1 db. tojás,
3 dkg. teavaj,
( vagy 1 evőkanál olaj),
3 púpozott evőkanál zsemlemorzsa ( vagy búzadara),
1 mokkáskanál só
csipetnyi boirsikafű
3 szál lestyán ( főleg levél),
1 kis fej vöröshagyma,

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belerakjuk a lereszelt vöröshagymát, az ihen finomra vágott lestyán levelet és kissé átpiritjuk. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ledaráljuk ( vagy elkaparjuk) a májat, hozzá adjuk az elkevert tojást, csipetnyi borsikafüvet ( ami helyettesithető őrölt fehér borssal is), a sót , a piritott hagymás masszát és az egészet összedolgozzuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a zsemlemorzsát, mindaddig, amig nem túl folyós masszát kapunk. Ekkor forró, enyhén sós vízbe - vagy közvetlenül a levesbe - szaggatjuk a galuskáűkat.galuskákat

Tanácsok:
A vaj helyettesithető olajjal, a lestyán petrezselyemmel, a só, ételízesitővel, a borsikafű őrölt borssal. Ritkán majorannával is készítik lestyán helyett. Minden változat finom.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgaluska leves » Erdei gomba székelyesen » Májgombóc/májgaluska/ » Hagymasaláta székelyesen
» Almás csirke székelyesen » Hamis májgaluska » Májgaluskaleves gyorsan » Gombaleves májgaluskával
» Gombabefőtt székelyesen » Tepsis csülök székelyesen » Alföldi májgaluska leves » Májgaluskaleves
» Egyszerű májgaluska leves » Tells Schuss » Tealeves » Gombapüré leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.