Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halas puffancs recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
1 csapott kávéskanál só
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum v. konyak
1 tojás
1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

10 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db kemény tojás
1 késhegynyi őrölt bors
2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt

Kisütéshez: olaj
Tálaláshoz: tartármártás

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz.
20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Töltelék:

A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal.
Tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely halászlé pontyból » Korhely-halászlé » Burgonyás répás puffancs » Tonhalas-zelleres krém
» Zödséges-tonhalas omlett » Karfiolpuffancs I. » Tökpuffancs » Sajtos puffancsom
» Tonhalas tésztasaláta » Almás puffancsok » Dunai halászlé » Halas rizottó 2
» Pontyhalászlé » Banános Puffancs » Pontyhalászlé egyszerűen » Burgonya puffancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.