Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halas puffancs recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
1 csapott kávéskanál só
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum v. konyak
1 tojás
1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

10 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db kemény tojás
1 késhegynyi őrölt bors
2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt

Kisütéshez: olaj
Tálaláshoz: tartármártás

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz.
20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Töltelék:

A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal.
Tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pezsgős-tonhalas spagetti » Tonhalas spagetti » Pontyhalászlé egyszerűen » Halas burgonyás fasírt
» Egyszerű túrópuffancs » Túró puffancs » Tonhalas focaccia » Füstölt halas cukkini-tál
» Túró puffancs sütőben » Halászlé Ricsi módra » Halas imbisz » Karfiolpuffancs I.
» Fajszi halászlé » Almapuffancs » Banános Puffancs » Avokados-tonhalas tortilla


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.