Tutireceptek.hu fejléc

Halas puffancs recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
1 csapott kávéskanál só
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum v. konyak
1 tojás
1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

10 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db kemény tojás
1 késhegynyi őrölt bors
2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt

Kisütéshez: olaj
Tálaláshoz: tartármártás

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz.
20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Töltelék:

A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal.
Tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely halászlé pontyból » Halas rizottó » Dunai halászlé » Diós-lekváros puffancs
» Túró puffancs sütőben » Halas labdák » Tonhalas pite » Sajtpuffancs
» Tonhalas penne » Halas rizottó 2 » Paksi halászlé original » Kukoricapuffancs
» Zöldséges kenyérpuffancsok » Olasz tonhalas tészta » Füstölt halas rösti » Tonhalas wrap


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.