Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bajai halászlé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
kb.3 kg ponty
3 nagy fej vöröshagyma
finomra őrölt házi pirospaprika,kb.10-12 dkg
só kb.4 evőkanál,izlés szerint

Elkészítés:
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába fél cm-enként, majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk.Besózzuk,2-3 órát álljon a sóban,kerüljön az irdalásokba is.Ha a sózás megfelelő alapossággal történt,főzés közben legfeljebb minimális sózásra lesz már szükség - izlésnek megfelelően.

Bogrács aljába szórjuk a felkockázott vöröshagymát, rátesszük a hal félbevágott fejét, /amelyből előzőleg kivettük a keserű csontját/, farkát,s a többi darabotis./A tejet, ikrát nem sózzuk,s később tesszük a lébe/
Kilogrammonként 1.3 l vízzel öntjük fel.
Amikor forrni kezd, kilónként 1-1 púpozott evőkanál ,jó minőségű !! paprikát szórunk rá.
25 percig főzzük, lobogó forrással.
Ha nem forr eléggé a lé, leül a paprika, és rontja a minőségét.

Keverni sosem szabad, hogy le ne égjen,időnként forgassuk a bográcsot.
A belsőséget a forrás kezdetét követően kb. 10 perc múlva tegyük a lébe.
Ekkor tehetünk bele 1 dl száraz vörösbort is, megakadályozza a halhús szétesését.
Legjobb szabad tűzön főzni, de ha erre nincs lehetőség, tűzhelyen is megoldható.
Legfontosabb,hogy tartsuk be az arányokat, ügyeljünk a minőségre a hal, és a paprika tekintetében.
A főzési időt ne lépjük túl, mert könnyen szétfőhet a hal húsa.
Aki szereti,csersznyepaprikát is tehet bele.

A levet leöntjük, sós vízben kifőzött gyufametélttel tálaljuk, a halszeleteket szépen tálra rendezve tegyük mellé.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paksi halászlé original » Halászlé másképp » Muffin halászleve » Dunai halászlé
» Halászlé » Korhely-halászlé » Balatoni halászlé 1. » Murai halászlé
» Halászlé Ricsi módra » Halászlé (bajai módon) » Pontyhalászlé » Fajszi halászlé
» Bácskai halászlé » Korhely halászlé pontyból » Pontyhalászlé egyszerűen » Halászlé egyszerüen


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.