Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tepsis burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20-30 dkg. füstölt szalonna,
50 dkg. füstölt kolbász,
50 dkg. füstölt oldalas ( tarja vagy sonka),
60 dkg. tisztított vöröshagyma,
1,5 kg. burgonya,
só,
őrölt fekete bors,
ételízesítő.

Elkészítés:
A szalonnát bevagdaljuk és kakastaréjként kisütjük. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük.Befedjük hagyma karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és karikára vágott nyers burgonya harmadát.Ízesítjük ételízesítővel, sóval, őrölt fekete borssal, majd fedjük karikára vágott kolbásszal. Erre a rétegre újra hagyma karikárat halmozunk, majd burgonya következik. Fűszerezést követően rátesszük a füstölt oldalast, s újabb hagyímakarikákkal fedjük, s végül burgonyával. Ezt a réteget is megfűszerezzük és az igy előkészített ételt lefóliázzuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőben 60-70 percig sütjük. A végén a fóliát eltávolítjuk s addig sütjük, amig a burgonya egy kis szint nem kap.Frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott galuska » Brassói rakott káposzta » Zöldséges tepsis cukkini » Carbonara burgonya
» Almás rakott kakaóskalács » Sajtos sült burgonya » Mustáros tepsis tarja » Ananászos rakott csirke
» Burgonyafelfújt gazdagon » Húspótló burgonyafánk » Erdélyi rakottas » Lyoni burgonya
» Rakott gomba másképp » Rakott patisszon » Rakott mákos tészta » Tejszínes rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.