Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifőzelék Malbe módra recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
fejenként 2 szem krumpli,
egy fej vöröshagyma,
babérlevél,
só,
pirospaprika,
2dl tejföl
kis étolaj (3 ek)
liszt (1,5 ek)
ecet

Elkészítés:
A feldarabolt krumplit feltesszük főni, hogy ellepje a víz, ekkor tesszük bele a sót, a babárlevelet, és a fej hagymát ( egészben). Forrástól számítva, kb. 15 percig főzzük, takarékon ekkor egy másik edényben készítünk világos rántást, ehhez kell majd az étolaj, liszt, tejföl. Az olajra tesszük a lisztet, mellette kavargatni kell, nehogy odaégjen, majd ha szép világosbarna színe lesz, akkor hozzáadjuk a 2dl tejfölt, (a főttkrumpli vizével lehet hígitani) összekeverjük, majd a krumplihoz adjuk az egészet. Nem kell megijedni, az elején leves állagtól, be fog majd sűrűsödni!Ha hozzáadtuk, akkor kevergessük, majd jöhet a pirospaprika, ízlés szerint az ecet, szerintem sokat dob rajta.

Tanácsok:
Nem kell bele sok ecet, csak az íze kedvéért egy kevéske kell bele.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Malbe


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc krumplifőzelék » Rakott karaj katamamamódra » Raffaelló Nikcii módra ;) » Marhatokány burgundi módra
» Kocsonya borsodi módra » Sertéscomb -Athéni módra » Desszert Emese módra » Tepsis krumpli Ors módra
» Birkapörkölt Erzsi módra » Hagymás hús kínai módra » Máj brassói módra » Kongói lepény anyós módra
» Citromos kocka Emyke módra » 3 Bit manduli módra » Diós piskóta Kissné módra » Csirkecombok "Toros"-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.