Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
zsír vagy vaj

vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
kakukkfű(morzsolt)
25 dkg túró
2 dl tejföl
fokhagyma (ízlés szerint)

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.

Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
A tepsit időként rázogassuk meg, így nem tapadnak le burgonyadarabok, illetve 30 perc elteltével keverjük meg és az utolsó tíz percben fólia nélkül süssük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Czigi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli roston, burgonyával » Sonkás burgonya-stangli » Rizs nápolyi módra » Cserkész töltött burgonya
» Őszi saláta Maja módra » Almatorta zamatos öntettel » Tojásos burgonya gazdagon » Burgonyás-sajtos csíkok
» Lebencsleves Ági módra » Baconbe tekert burgonya » Pankek Maris modra » Burgonyás túrós lepény
» Húsos texasi burgonya » Tepertőkrém paleo módra » Baconos hús arany módra » Tepsis burgonya 2.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.