Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 1,5 liter sós vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet és lefedve kis lángon puhára főzzük és botmixerrel pépesítjük.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele.
Ha túl sűrű, akkor még tegyünk hozzá kevés vizet és forraljunk rajta egyet.
Végül a tejfölben simára kevert tojásokkal gazdagítjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes sertésszelet » Újhagymakrémleves » Tarhonya krémleves » Paprikás krémleves
» Petrezselymes cukkini » Petrezselymes csirkemell » Spárgakrémleves másként » Cékla krémleves
» Brokkolikrémleves (vegan) » Fokhagymakrémleves 1 » Áfonyás krémleves » Tejszínes eperkrémleves
» Sajtkrémleves » Füstöltsajt - krémleves » Joghurtos eper krémleves » Gesztenyekrémleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.