Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy olaj
1 ek búzaliszt vagy keményítő
2 gerezd fokhagyma
1,2 l alaplé kockából
2 dl tejszín
1 kk szárított kakukkfű

Elkészítés:
A gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
90 napos-fehérjenapjára

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombakrémleves » Szellemírtó Tökleves » Brokkolileves csirkemájjal » Hideg cukkini krémleves
» Puha csokoládés keksz » Ragu-leves » Savanyú uborkás raguleves » Római leves
» Zöldbableves betyárosan » Zalai ürüleves » Gombás csirkemájragu » Spanyol leves
» Sajtkrémes krumplileves » Brokkolis zöldbablevesem » Káposztás bab » Csontleves alaplé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.