Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 kis pohár tejföl
1 ek. liszt
só, fehérbors
petrezselyemzöld

Betétként: levesgyöngy (készen kapható), vagy 1 tojásból és lisztből kavart galuska beleszaggatva

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsákra szedem, fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, ami bőven ellepi, sózom, és puhára főzöm. Ekkor néhány karfiolrózsát kiveszek belőle, félreteszem. A többit rúdmixerrel pépesítem, a tejfölből készített habarással besűrítem, fehérborssal fűszerezem és jól összeforralom. Ha a galuskát választom levesbetétnek, ekkor főzöm bele.
A kiszedett karfiolrózsákat visszateszem a levesbe, tetejét tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.
Ha levesgyöngy a betét, nem teszem bele, ne ázzon szét, hanem külön kis tálkában adom az asztalra, mindenki magának tesz belőle.

Tanácsok:
Langyosan a legfinomabb.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gerslileves » Knorr baconos rakott burgonya » Málnakrémleves » Húsvéti sonkaleves
» Paviai leves » Egzotikus lencseleves » Citromos-mandulás muffin » Főzelék feltét
» Bográcsos betyárleves » Szerelem leves (legényfogó) » Húsleves Rolanita módra » Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.
» Kapros tökkrémleves » Aszaltszilva-krémleves » Frankfurti leves gazdagon » Mindent bele zöldségeleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.