Tutireceptek.hu fejléc

Hideg meggyleves mentával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kimagozott meggy
2 dl tejszín
5 dkg liszt
10 mentalevél
2 citrom
3 dkg egész fahéj
1 dkg egész szegfűszeg
10 dkg cukor

Elkészítés:
A fahéjat és a szegfűszeget 4 dl vízben legalább 10 percre tegyük fel főni. Amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Szórjuk bele a cukrot, majd amikor felforrt, a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjünk a leveshez, hogy csomómentes legyen. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe, 8-10 °C-on kínálhatjuk


A receptet beküldte: Karibu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» őzgerinces hidegtál » Paprika hidegen » Hideg sárgadinnyeleves » Hideg csokoládéöntet
» Hideg spenótleves » Hideg rebarbaraleves » Eperkrémleves mentával » Hideg-meggyleves
» Hideg töltött sárgarépa » Hideg cukkinileves » Hideg Uborkakrémleves » Hideg szederleves
» Hideg sárgabarackleves » Hideg banánkrém leves... » Hideg gyümölcs rizs » Hideg zöld leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.