Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg meggyleves mentával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kimagozott meggy
2 dl tejszín
5 dkg liszt
10 mentalevél
2 citrom
3 dkg egész fahéj
1 dkg egész szegfűszeg
10 dkg cukor

Elkészítés:
A fahéjat és a szegfűszeget 4 dl vízben legalább 10 percre tegyük fel főni. Amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Szórjuk bele a cukrot, majd amikor felforrt, a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjünk a leveshez, hogy csomómentes legyen. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe, 8-10 °C-on kínálhatjuk


A receptet beküldte: Karibu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős hideg csülök » Vörösboros meggyleves » Hideg őszibarack leves » Hideg sonkás sajttekercs
» Hideg lángos » Hideg málnás rétes » Hideg Kutya(Csokis szelet) » Vendégváró hidegtál
» Az Én meggylevesem » Hideg vilmoskörteleves » Hideg töltött sárgarépa » Hidegen kelesztett lángos
» Borjúnyelv hidegen » Mustáros meggyleves » Meggyleves » Sonkás sajttekercs hidegen


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.