Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg vajbab,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál ecet,
csipetnyi cukor,
1 teáskanál liszt,
1 babérlevél,
só.

Elkészítés:
Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm.
A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihűlni hagyom.
Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem.
Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Jégbehűtve tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg vegyes gyümölcsleves » Hideg eperkrémleves » Hideg sajtkrém » Hideg csokis kocka
» Zöldbableves csipetkével » Hideg szederleves » Csülkös zöldbableves » Hideg húsos töltött alma
» Hideg krémpuncs » Tárkonyos zöldbableves » Hideg túrógombóc » SUBA (orosz hidegtál)
» Málnakrémleves hidegen » Hideg krémleves » Hideg rebarbaraleves » Forró eper hideg pezsgőben


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.