Tutireceptek.hu fejléc

Hideg zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg vajbab,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál ecet,
csipetnyi cukor,
1 teáskanál liszt,
1 babérlevél,
só.

Elkészítés:
Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm.
A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihűlni hagyom.
Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem.
Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Jégbehűtve tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg tokaji borkrémleves » Vendégváró hidegtál » Epres habos metélt hidegen » Hideg rebarbaraleves
» Forró eper hideg pezsgőben » Darafelfújt hidegen » Borjúnyelv hidegen » Hideg töltött sárgarépa
» Hideg töltött saláta » Brokkolis zöldbablevesem » Hideg kutya Emyke modra » Serpenyős hideg csülök
» Tárkonyos zöldbableves » Hideg sonkás sajttekercs » Tejfölös zöldbableves » Savanyúság hidegen!


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.